Btw quick fixes per 1 januari 2020: a line on the horizon?

De Europese Raad heeft eind 2018 formeel ingestemd met de voorstellen voor een viertal ‘btw quick fixes’ ter vereenvoudiging van de internationale handel. Deze zullen per 1 januari 2020 in werking treden en hebben een aanzienlijke impact voor ondernemers die internationaal goederen verhandelen. Het gaat daarbij om de volgende vier wijzigingen:

1. Vereenvoudiging voor ‘call off-voorraden’
2. Uniforme regels ter vereenvoudiging van ketentransacties
3. Verplicht stellen btw-identificatienummer voor toepassing btw-nultarief
4. Vereenvoudigde bewijsvoering voor intracommunautaire leveringen

Deze wijzigingen hebben gevolgen voor verschillende facetten binnen de onderneming, zoals de aanpassing van ERP-systemen en het Tax Control Framework. Hierbij valt te denken aan het actualiseren van administratieve processen, btw-complianceprocedures en facturatieprocessen, maar bijvoorbeeld ook aan de contracten en het orderproces met uw afnemers en leveranciers.

Vanwege de grote belangstelling en het grote belang van deze btw-wijzigingen voor ondernemers die internationaal handelen, organiseren wij speciaal voor u een seminar dat zal plaatsvinden op donderdag 5 september 2019 in Apeldoorn.

Programma
15.00 - 15.30 uur: Ontvangst 
15.30 - 17.30 uur: Presentatie 
17.30 - 18.30 uur: Borrel

Locatie
Van der Valk Hotel Apeldoorn
Landgoedlaan 26
Postcode en plaats
7325AW Apeldoorn

Aanmelden
Mocht u aanwezig willen zijn bij dit seminar, dan kunt u zich registreren via onderstaand formulier.
 
Bij vragen kunt u contact opnemen met Marjolein Nusmeier: 088 909 3968 of nusmeier.marjolein@kpmg.com.

Wij zien ernaar uit u op donderdag 5 september te mogen begroeten!

© 2019 Meijburg & Co, Tax & Legal, is een samenwerkingsverband van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij KPMG International Cooperative ("KPMG International"), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden.