Aangifte inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting is met haar boxenstructuur, diverse vrijstellingen en persoonsgebonden aftrekken zeer complex. Inkomen uit het buitenland kan dit nog verder compliceren, bijvoorbeeld omdat je met belastingverdragen te maken krijgt. Door een goed samenspel tussen jouw organisatie en onze tax compliance-praktijk kunnen we:

 • (onnodig) hoge administratie lasten voor jou kunnen voorkomen;

 • de toenemende eisen vanuit de fiscus en de impact van veranderende wet- en regelgeving effectief kunnen adresseren;

 • de (stevige financiële) risico’s goed kunnen managen en de kansen optimaal kunnen benutten.

 

Voordelen Meijburg Tax Compliance

 • Geen outsourcing. Jouw aangifte wordt in Nederland gemaakt en waar mogelijk bij jou op locatie. Jouw data gaan niet over de grens;

 • Kosten- en tijdsbesparing door een efficiënt aangifteproces aan de hand van diverse IT-tools;

 • Hoge kwaliteit service, waarbij wij voor jou optimalisatiemogelijkheden en risico’s signaleren, en waarbij aangifte en advies in één team verenigd zijn;

 • Herkenbaarheid van het team. Jouw aangifte wordt in Nederland gemaakt, waar mogelijk bij jou op locatie. Jouw data gaan niet over de grens (geen outsourcing);

 • Korte communicatielijnen.

Een gestroomlijnde fiscale planning

Meijburg bereidt de aangiften inkomstenbelasting op een (kosten)efficiënte manier voor. We maken daarbij gebruik van technologische oplossingen, wat resulteert in de volgende praktische IT-hulpmiddelen:

 1. de vooraf ingevulde aangifte (VIA);
  Met behulp van de VIA kunnen onze tax compliance-specialisten jouw gegevens voor de inkomstenbelasting op een snelle en betrouwbare manier inlezen in onze aangiftesoftware.

 2. een tax questionnaire.
  In plaats van keer op keer weer nieuwe vragen neer te leggen bij onze cliënten streven wij naar een efficiënte en goed vastgelegde bepaling van jouw inkomsten. De questionnaire vormt hierbij een intelligente tool, waarmee onze tax compliance-specialisten in een keer zoveel mogelijk vragen en informatie kunnen stellen en opvragen.

Optimale rolverdeling

Als belastingplichtige ben jij zelf als geen ander in staat om de juiste duiding te geven aan de samenstelling van jouw financiële cijfers en tot een goede beoordeling te komen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van data. Een belangrijk fundament voor een succesvolle en gestroomlijnde aanpak van het aangifteproces is dan ook een rolverdeling waarbij je zelf grip hebt op jouw data en deze ook zelf kunt controleren. De rol van Meijburg verschuift in deze samenwerking in toenemende mate van administratief uitvoerder naar begeleider bij de vormgeving en uitvoering van jouw eigen procedures en aanreiker van de juiste IT-middelen.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.