Merijn Betjes

Merijn is de NL Lead voor ESG Tax & Legal, waar de ESG-duurzaamheidsdiensten van KPMG onder vallen. In zijn rol als NL Lead voor ESG Tax & Legal fungeert Merijn als strategische schakel tussen het ESG team, collega’s binnen KPMG, de cliënten en het internationale netwerk. Bij KPMG Meijburg & Co geeft Merijn leiding aan het ESG Tax & Legal team en is daarnaast onderdeel van het EMA en Global ESG team. Merijn is specialist op het gebied van milieubelastingen, waaronder energiebelasting, CO2-heffingen en plastic belastingen.

Merijn adviseert (wereldwijd opererende) cliënten in uiteenlopende sectoren, waaronder industrie, retail, handel, zorg en investeerders. Duurzaamheid raakt elke sector. Hij ondersteunt cliënten met regelgeving scans en voert impact assessments uit om regelgeving toe te passen op de bedrijfsvoering van cliënten. Merijn publiceert regelmatig over milieu gerelateerde belastingen.

Naast de ESG praktijk geeft Merijn bij KPMG Meijburg & Co leiding aan het team Bijzondere heffingen, onderdeel van de vastgoedgroep. Bij Bijzondere heffingen gaat onder meer om WOZ, lokale belastingen, precario, rioolheffing en BPM. Sinds 2006 heeft Merijn de fiscale expertise op deze gebieden in huis en beschikt hij inmiddels over een brede ervaring met het begeleiden en adviseren van vastgoedcliënten.

Onderwijs en lidmaatschappen

  • Annotator milieubelastingen NLFiscaal
  • Vastgoed en fiscaal, Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)
  • Belastingrecht, Universiteit van Amsterdam

Specialismen

Marktsectoren

  • Vastgoed

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.