Rapporteren btw-correcties bij compliance

Donderdag 9 maart 2023

11.00-12.00 uur

Wij organiseren ook dit voorjaar weer een reeks online btw-sessies. In deze interactieve en vooral praktische sessies behandelen onze indirect tax specialisten diverse actualiteiten. In de sessie van 9 maart behandelen wij het thema: rapporteren btw-correcties bij compliance.

Ondernemers dienen verschillende btw-gerelateerde documenten in om te voldoen aan de complianceverplichtingen, zoals de btw-aangifte, de opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) en de Intrastat-aangifte. Idealiter worden alle relevante transacties direct op de juiste wijze gerapporteerd in de diverse documenten; in de praktijk zullen echter geregeld correcties doorgevoerd moeten worden. Tijdens deze sessie gaan wij, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, nader in op de wijze waarop correcties in de verschillende documenten/rapportages kunnen worden aangebracht. 

Planning online btw-sessies:

  • 23 maart: kortingen, bonussen en transferpricingcorrecties in de btw
  • 6 april: VAT in the Digital Age (ViDA): e-invoicing, de Digital Reporting Requirements en de uitbreiding van de ‘one-stop-shopregelingen’
  • 11 mei: ketentransacties EU en non-EU
  • 25 mei: mogelijkheden tot douanebesparingen en -vereenvoudigingen voor internationale handelsketens
  • 8 juni: een btw-boekenonderzoek: wat nu?!

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.