Kunstwerk winnaar Meijburg Art Commission 2022 onthuld!

30 augustus 2023
winnaar
Photos: Almichael Fraay

Vorig jaar werd Mous Lamrabat op fotografiebeurs Unseen als winnaar van de Meijburg Art Commission 2022 uitgeroepen. Onlangs werd zijn kunstwerk op ons kantoor in Amstelveen onthuld en aan onze bestaande kunstcollectie toegevoegd. Bekijk de video hier

Naast zijn werk hangen inmiddels vele andere werken van de winnaars van afgelopen jaren in ons kantoor. En al deze werken bieden een unieke kijk op ons kantoor, onze praktijk maar óók op onze samenleving.

Meijburg Art Commission 2023

KPMG Meijburg & Co is sinds 2015 hoofdsponsor van Unseen en samen reiken wij jaarlijks de Meijburg Art Commission uit. Met als doel het ondersteunen van jonge talentvolle kunstenaars. De winnende kunstenaar ontvangt hiervoor een geldbedrag en Meijburg koopt het winnende werk aan.

Van 22 t/m 24 September a.s. gaat  de 11e editie van Unseen van start op het Westergasterrein in Amsterdam. 72 galeries van topniveau van over de hele wereld presenteren de meest recente ontwikkelingen op het gebied van fotografie. Daarnaast zijn er o.a. 65 uitgevers en 10 bijzondere installaties aanwezig én is er een expositie van de genomineerden van de Meijburg Art Commission 2023.

Voor kunstenaars van over de hele wereld bleek de natuur het afgelopen jaar een bron van inspiratie én van zorg. Dit komt dit jaar dan ook terug bij de Meijburg Art Commission met als thema ‘ Environment’.  Uit een overweldigend aantal inzendingen van kunstenaars zijn inmiddels vijf genomineerden geselecteerddie allemaal op hun eigen wijze laten zien hoe zij het thema benaderen. Van documentair werk over de gevolgen van de klimaatcrisis tot kunstfotografie toegewijd aan de schoonheid van natuur.

Tijdens de VIP-opening van Unseen zal uiteindelijk de winnaar van de Meijburg Art Commission 2023 worden gekozen.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.