Mathieu Asselin winnaar Meijburg Art Commission 2023

22 september 2023
mac
Photo: Almichael Fraay

Fotografiebeurs Unseen en KPMG Meijburg & Co zijn sinds 2015 trotse partners, vanuit de gedeelde visie dat kunst een platform is voor vernieuwende perspectieven die bestaande patronen doorbreken. Samen hebben we daarom de Meijburg Art Commission opgericht.

Tijdens de opening van de succesvolle 11e editie van internationale fotografiebeurs Unseen is de winnaar van de Meijburg Art Commission 2023, Mathieu Asselin, bekend gemaakt. Met zijn winnende werk 'True Colors', gebaseerd op het dieselgate schandaal, geeft hij zijn visie op het thema ‘Environment’ en stuurt hij ons een prikkelende boodschap. Met zijn werk reflecteert hij zo op de moeizame relatie van de automotive industrie met haar omgeving.  Waarbij het snel verlopende individualistische concept van mobiliteit wordt uitgedaagd zoals nooit tevoren. Het winnende werk zal later dit jaar op ons kantoor in Amstelveen worden onthuld en aan onze kunstcollectie worden toegevoegd.

Lees hier meer over het winnende werk.

Meijburg Art Commission 2023

Voor deze editie van de Meijburg Art Commission is ervoor gekozen om kunstenaars te laten reflecteren op een actueel thema in de samenleving of wereld: Environment.  Voor kunstenaars van over de hele wereld bleek de natuur het afgelopen jaar een bron van inspiratie én van zorg.  Met dit thema werden kunstenaars uitgenodigd om hun artistieke visies op de omgang met onze omgeving te vieren, te onderzoeken of te bevragen.
De benadering van dit thema gebeurde vanuit een breed spectrum aan invalshoeken, variërend van klassieke thema's als landschap tot documentaire projecten over sustainability en de impact van de klimaatcrisis. 

Uit een overweldigend aantal inzendingen werden vijf genomineerden voor de Meijburg Art Commission 2023 gekozen. Alle vijf kunstenaars inclusief de winnaar zijn met hun genomineerde werk tijdens Unseen (22 - 24 september) tentoongesteld in de speciaal ingerichte Meijburg Lounge (locatie Westerliefde).

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.