Otto Marres

Otto is veelvuldig betrokken bij de fiscale advisering over internationale belastingstructurering en financieringsvraagstukken, evenals bij fiscale opinies en procedures. In 2005 is hij aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op een proefschrift over winstdrainage door renteaftrek.

Naast zijn werkzaamheden bij KPMG Meijburg & Co is Otto hoogleraar integriteit van de fiscale grondslag de Universiteit van Amsterdam en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof ’s-Gravenhage. Hij is verder redacteur en vaste medewerker van diverse fiscaal-wetenschappelijke uitgaven, en een veelgevraagd spreker.

Tot zijn publicaties behoren boeken over onder andere de dividendbelasting, rapporten over het Nederlandse belastingrecht in internationale context en tientallen artikelen en noten, voornamelijk op het terrein van het internationaal en Europees belastingrecht en de vennootschaps- en dividendbelasting.

Opleiding en lidmaatschappen

- Lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)

- Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA)

- Nederlands recht en fiscaal recht, Universiteit van Amsterdam

Specialismen

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.