Digitale Economie

De toenemende digitalisering van de samenleving en het bedrijfsleven leidt ertoe dat het economisch landschap continue verandert.

Contact team

De huidige, fiscale regels zijn grotendeels nog gebaseerd op de ‘oude’ economie waarbij fysieke aanwezigheid in een land voor ondernemingen veelal vereist was om lokaal zaken te doen. Met de komst van internet, smartphones en andere technische ontwikkelingen is dit volledig veranderd. Het is duidelijk dat de fiscale regels aangepast moeten worden om deze in lijn te brengen met de huidige, economische realiteit.

Voor ondernemingen binnen de digitale economie, maar ook zeker voor traditionele multinationals die in toenemende mate digitaliseren, is het belangrijk dat nieuwe, fiscale regels uitvoerbaar zijn en niet leiden tot dubbele belastingheffing. Om te voorkomen dat internationaal een lappendeken ontstaat van verschillende fiscale maatregelen is het van belang dat op wereldwijde basis een gezamenlijke oplossing wordt gevonden voor de belastingheffing van de digitale economie.

Dit onderwerp staat daarom al geruime tijd hoog op de agenda bij internationale organisaties, zoals de Europese Unie en de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). 

Advies nodig?

Vragen over de ontwikkelingen op het vlak van de digitale economie en wat deze voor de onderneming kan betekenen? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.

Links & Downloads

Aankomende events

12
Sep

Webcast - Belasting- en sociale zekerheidsaspecten van internationale tewerkstellingen

18
Sep

Seminar - Prinsjesdagontbijt Brabant 2024

18
Sep

Seminar - Prinsjesdagontbijt Limburg 2024

19
Sep

Webcast - Prinsjesdag: wat kunnen we verwachten van het Belastingplan 2025?

 
19
Sep

Webcast - Belastingplan 2025 voor woningcorporaties

 

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.