Fusies en Overnames (M&A)

Bij fusies en overnames is vaak sprake van een competitieve markt en veel belangrijke beslissingen, daarom is snel handelen cruciaal voor een succesvolle transactie. Onze specialisten helpen hier graag bij!

Contact

Belastingen als aandachtspunt

Zoals gezegd, vormen belastingen een belangrijk aandachtspunt bij een fusie of overname. Belastingen spelen een bepalende rol om de volgende redenen:

  • Om historische belastingrisico’s te begrijpen
  • Voor de prijsbepaling
  • Voor de structurering
  • Voor de financiering

Assistentie voor zowel verkopende als kopende partij

Met vragen over een fusie en overname staan onze specialisten klaar, zowel voor de verkopende of kopende partij. Behoort men tot de verkopende partij? Dan staan we graag bij met een fiscale en juridische pre-deal evaluatie. Deze kan veel waarde toevoegen. Daarnaast assisteren we tijdens alle relevante stadia van het verkoopproces. Behoort men tot de kopende partij? Dan bestaat onze assistentie uit vele elementen. Bij een succesvolle transactie eindigt het vaak met een post-transactieherstructurering en een post-transactie-integratie.

Advies nodig?

Bij de overname van een bedrijf of een fusie komen veel aspecten aan bod. Wij bieden graag fiscaal en juridisch advies op de volgende gebieden:

Internationale begeleiding bij fusies en overnames

Met ongeveer 40 transactiespecialisten vormen we de Nederlandse tak van het Global Merger & Acquisition Tax Network van KPMG. We werken regelmatig samen met dit netwerk. Daardoor is het mogelijk om ons ook in te schakelen voor internationale begeleiding bij fusies en overnames. Daarnaast werken we nauw samen met de financiële transactie-experts van KPMG. Zo kunnen we de financiële, tax, legal, IT en commerciële due diligence onderzoeken zo efficiënt mogelijk uitvoeren.

Intensieve samenwerking met Meijburg Legal

We werken niet alleen met internationale collega’s en financiële transactiespecialisten samen, maar we hebben ook een intensieve samenwerking met Meijburg Legal. Hierdoor kunnen wij deskundig en snel begeleiden bij het structureren van een fusie, splitsing of overname. De volgende fiscale en juridische stappen voeren we onder meer gezamenlijk uit:

  • Het oprichten van BV’s
  • Juridische fusies en splitsingen
  • Het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten en SPA's
  • Governance-documentatie
  • Juridische due diligence

Fiscaal of juridisch advies bij fusies en overnames

Behoefte aan fiscaal of juridisch advies bij een fusie? Te maken met de overname van een bedrijf en zoekt men hulp bij de belastingtechnische of juridische aspecten ervan? De professionals van Meijburg & Co helpen graag. Wij zijn dagelijks betrokken bij fusies en overnames van kleinere en grotere ondernemingen. Daardoor hebben we een enorme kennis en ervaring. Die zetten we graag in om te voorzien van het beste fiscale en juridische advies. 

Aankomende events

12
Sep

Webcast - Belasting- en sociale zekerheidsaspecten van internationale tewerkstellingen

18
Sep

Seminar - Prinsjesdagontbijt Brabant 2024

18
Sep

Seminar - Prinsjesdagontbijt Limburg 2024

19
Sep

Webcast - Prinsjesdag: wat kunnen we verwachten van het Belastingplan 2025?

 
19
Sep

Roundtable - Belastingplan 2025 Vastgoedsector

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.