Structuring

Bij een fusie of overname komen heel wat fiscale en juridische aspecten kijken. Ook al zijn belastingen misschien niet het eerste waar u aan denkt, het is belangrijk om zo’n transactie optimaal te structureren. Dat kan namelijk veel belastingafdracht besparen. Daarom staan onze transactiespecialisten graag bij als het gaat om de structurering van een dergelijk project.

Advies herfinancieringen en beursgangen

We helpen graag om de transactie in goede banen te leiden. We hebben niet alleen veel ervaring met fusies en overnames, maar geven ook graag advies over herfinancieringen en beursgangen. Het maakt niet uit of deze in of buiten Nederland plaatsvinden. Door onze nauwe samenwerking met internationale KPMG-collega’s in 144 landen kunnen we uw herstructurering op een zo efficiënt mogelijke manier begeleiden. We denken gedurende het hele proces mee. 

Tax structurering bij fusies en overnames

Wat kunnen we precies betekenen op het gebied van structurering? We ondersteunen vanuit fiscaal en juridisch perspectief onder andere graag bij het volgende:

 • De acquisitiestructuur van de transactie.
 • De financiering van de transactie.
 • Assistentie bij de onderhandelingen van de transactie.
 • Implementatie van een management participatieplan.
 • Het 100 dagenplan na closing om alle actiepunten (project) daadwerkelijk uit te voeren.
 • Het integreren van de bedrijfsactiviteiten na de transactie.
 • Het beoordelen van transactiedocumentatie: een fiscaal en juridisch oordeel over overnamecontracten, financieringsdocumentatie en overige transactiedocumenten.

Juridische hulp van Meijburg Legal

De belastingen zijn een belangrijk onderdeel van een transactie, zoals bij een fusie of overname. Oók de juridische kant verdient uw aandacht. Bij de structurering werken we daarom intensief samen met de notarissen en hun teams van Meijburg Legal. Zij nemen graag de juridische stappen voor hun rekening, zoals:

 • Het oprichten van BV’s.
 • De juridische fusies en splitsingen van entiteiten.
 • Migratie van entiteiten van- en naar Nederland.
 • Het opstellen van juridische documentatie.

Advies over structurering nodig?

Weten waar de fiscale en juridische kansen en risico’s liggen bij een fusie of overname? Te maken met een herfinanciering en hulp nodig bij de onderhandelingen? De specialisten van Meijburg & Co voorzien graag van fiscaal en juridisch advies bij de structurering van een fusie of overname. Wij houden ons hier dagelijks mee bezig. We denken graag mee bij alle vragen over structurering.

Links & Downloads

Actueel

Contact

Partner haeser.arnout [at] kpmg.com Rotterdam
Partner verhulst.arco [at] kpmg.com Rotterdam
Partner kluijtmans.harold [at] kpmg.com Amstelveen
Partner vangool.jeroen [at] kpmg.com Amstelveen

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.