Private equity

De private equity specialisten van Meijburg Legal begeleiden nationale en internationale private equity huizen, sponsors, investeerders, (single) family offices en portfolio ondernemingen. De begeleiding vindt plaats gedurende de hele levenscyclus van een fonds.

De betrokkenheid van het team reikt verder dan alleen het begeleiden van de transactie zelf. Samen met fiscalisten uit ons netwerk zijn wij veelvuldig betrokken bij financierings- en structureringsvraagstukken. Zowel ten aanzien van de ondernemingsrechtelijke als de toezichtrechtelijke aspecten. Dit betekent dat onze specialisten ook betrokken zijn bij oprichting en fondsenwerving. Van groeikapitaaltransacties, leveraged buy-outs, going-private transacties en (her)financieringen tot exits in de vorm van een IPO.

Onze hulp bij private equity gaat verder dan alleen juridische kwesties

Meijburg Legal ondersteunt portfoliobedrijven bij juridische kwesties die kenmerkend zijn voor private equity structuren, zoals het structureren van financiering en hefboomstructuren. Maar ook vraagstukken die toezien op personeelsbeleid, onroerend goed, intellectueel eigendom, informatietechnologie en data protectie, compliance en financiën. Dit doen wij samen met partners binnen ons internationale netwerk die actief zijn in diverse sectoren en diverse (opkomende) markten.

De reikwijdte van onze betrokkenheid bij private equity

Deze brede betrokkenheid en nauwe samenwerking met internationale experts in de belangrijkste financiële centra van de wereld, geeft het team een uniek inzicht in de trends en mogelijke uitdagingen van de private equity markt. Inzicht dat ons in staat stelt om onze cliënten daadwerkelijk toegevoegde waarde te leveren. Niet alleen op juridisch vlak maar ook op strategisch, commercieel en economisch vlak.

Onze specialisten assisteren private equity cliënten onder andere bij:

  • Investeringstransacties en co-investeringen (secondaries en co-investeringen)
  • Fondsstructurering en oprichting portfolio vennootschappen
  • Seed en early stage financieringen
  • (Her)financieringstransactie en herkapitalisatie trajecten (IPO)
  • Buy-out trajecten: M&A, financieringen, carve-out transacties, desinvesteringen
  • Advies over exit structuren
  • Regulatory compliance
  • Adviseren van limited partners en co-investeerders

Meer weten over private equity?

Wij zijn specialist in private equity. Meer weten? Neem dan contact op met onze private equity specialisten. Zij helpen graag met private equity zaken zoals investeringen, financieringen, seed capital, fondsstructuur, buy out trajecten en nog veel meer.

Links & Downloads

Actueel

Contact

Partner koppenol.francois [at] meijburglegal.com Amstelveen
Partner bolkenstein.matthijs [at] meijburglegal.com Amstelveen

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.