Bedrijfsopvolgingsregeling: huwelijkse voorwaarden

30 september 2021
bedrijfsopvolgingsregeling BOR huwelijkse voorwaarden

Net als uw familiebedrijf staat ook uw privéleven waarschijnlijk niet stil. Het opstellen van huwelijkse voorwaarden is dan ook geen onverstandige zet. Echter, wist u dat deze overeenkomst de fiscaal efficiënte toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) kan verhinderen? Director Charlotte Zandvoort legt uit hoe u dit kunt voorkomen.

Interviewreeks: familiebedrijf fiscaal efficiënt overdragen

Wist u dat slechts één op de drie familiebedrijven de overdracht van de oprichters naar de volgende generatie overleeft? Een goede opvolgingsstrategie is daarom van groot belang, en de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is hiervan een essentieel onderdeel.

Om in aanmerking te komen voor de fiscaal aantrekkelijke voordelen van de BOR moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. In een reeks van vijf interviews benoemen onze specialisten de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen uit de praktijk.

De volgende onderwerpen zijn in deze reeks aan bod gekomen:

  1. Dienstbetrekkingseis – Olaf Leurs
  2. Ondernemingsvermogen – Lisa Warnars & Chris Spanjersberg
  3. Bezitseis – Robbert van Kooten
  4. Huwelijkse voorwaarden – Charlotte Zandvoort
  5. Voortzettingseis – Maarten Merkus
  6. Strategische aandachtspunten

>>> Ga naar de BOR-interviewreeks overzichtspagina

Download nu het vierde artikel: huwelijkse voorwaarden

In dit vierde interview legt BOR-expert Charlotte Zandvoort uit hoe uw huwelijkse voorwaarden, die primair tot doel hebben om uw familievermogen te beschermen, zonder de juiste aandacht het optimaal toepassen van de BOR kunnen verhinderen.

Behoefte aan een oriënterend gesprek?

Vergroot uw kansen op continuïteit en boek een vrijblijvend adviesgesprek. Zo kunnen wij u helpen om te handelen met meer zekerheid, bij het benutten van kansen en het voorkomen van ongewenste verrassingen. Onze specialisten staan voor u klaar.

Tip: vul online onze dynamische assessement voor familiebedrijven in.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.