Alexander Zegers

Met een achtergrond in computerwetenschappen en wiskunde, aangevuld met ruim vijftien jaar ervaring met fiscale processen, fiscale risico’s en fiscaal management, beschikt Alexander over een unieke mix van fiscale en technologische kennis – essentieel om technologie met succes in te zetten voor de fiscale functie.

Enkele van zijn belangrijkste competenties zijn het samenbrengen van de werelden van tax en technologie en het valoriseren van fiscale data met behulp van technologische oplossingen. Daarnaast was hij de architect van KPMG’s Global Tax Data Management-systeem (‘Data Ecosystem’) als onderdeel van het Digital Gateway Tax Technology-platform.

Van juli 2016 tot juli 2019 was Alexander gedetacheerd bij KPMG China (gevestigd in Hongkong) als Regional Leader for Tax Technology voor de regio Azië-Pacific. In deze rol gaf hij strategische leiding aan de versnelde ontwikkeling van fiscaal-technologische diensten in de regio Azië-Pacific. Alexander leidt de Tax Technology-praktijk voor KPMG Meijburg (NL) en is co-lead voor Technology & Transformation in Global Indirect Tax Services (GITS).

Technische vaardigheden

De voornaamste ervaringsgebieden van Alexander:

  • Fiscale data-analyse en datamanagement
  • Tax Data Warehouse-implementaties
  • Indirect Tax Engine-implementaties
  • Fiscale technologie & datastrategie
  • S/4HANA-implementaties voor de fiscale functie

Marktsectoren

  • Corporate Clients

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.