Erf- en schenkbelasting en belastingadvies

Erf- en schenkbelasting: vrijwel iedereen krijgt er ergens in zijn of haar leven mee te maken. U betaalt erfbelasting over de erfenis van een overleden persoon. Schenkbelasting bent u verschuldigd als u bij leven een schenking doet. Het kan best ingewikkeld zijn om dit zelf te regelen. Daarom staan de adviseurs van Meijburg & Co u graag bij.

Estate planning advies bij erf- en schenkbelasting

Meijburg & Co heeft een team van specialisten op het gebied van estate planning. Estate planning is de advisering over de overdracht van vermogen bij leven en na overlijden. Dat betekent dat wij ons dagelijks bezighouden met de civiele en fiscale aspecten van onder andere testamenten en schenkingen. Dat geldt niet alleen voor kwesties die in Nederland spelen. U kunt ook bij ons terecht voor grensoverschrijdende situaties van erfbelasting en schenkbelasting.

Hulp bij afwikkeling nalatenschap

Een van de gebieden waarop we veel adviseren is de erfbelasting. Bij een overlijden steunen wij families bij de afwikkeling van de nalatenschap. In dit proces moeten erfgenamen beslissingen nemen die verstrekkende fiscale gevolgen kunnen hebben. Als deze beslissingen eenmaal gemaakt zijn, verzorgen wij de aangifte erfbelasting.

Belastingadvies bij schenken

Schenken kan op verschillende manieren. De bekendste is van persoon tot persoon. Als u maatschappelijke impact wilt realiseren, kan het ook van persoon of bedrijf naar goed doel (filantropie). Mogelijk moet u schenkbelasting betalen. Er zijn dan verschillende aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. De professionals van Meijburg & Co geven u graag belastingadvies bij het overdragen van uw vermogen.

Inzicht in uw situatie bij erfbelasting en schenkbelasting

Een helder begrip van uw achtergrond en overwegingen is essentieel om u van het beste advies te voorzien. Om ongewenste verrassingen te voorkomen, is een volledig inzicht in uw situatie daarom van groot belang. Zo kunnen wij de exacte fiscale consequenties in kaart brengen. Dat zorgt voor het best mogelijke advies over erfbelasting en schenkbelasting.

Advies aan familiebedrijven

Eveneens adviseren wij familiebedrijven over de overdracht van een onderneming zowel bij leven als bij overlijden. Uiteraard spelen hierbij de fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten een belangrijke rol maar ook vragen op het gebied van continuïteit en governance. Ook hierbij kunt u vertrouwen op de kennis van onze specialisten.

Advies nodig over erf- en schenkbelasting?

Heeft u advies nodig over erfbelasting na een overlijden? Wilt u schenken aan een goed doel en heeft u vragen over belastingadvies bij schenken? Heeft u vragen over het overdragen van uw vermogen aan uw kinderen of over de overdracht van uw bedrijf? Meijburg & Co staat u graag bij. Onze professionals op het gebied van erf- en schenkbelasting hebben vergaande specialistische kennis en ervaring. We begrijpen de complexiteit van de wet- en regelgeving, zowel binnen Nederland als internationaal. Neemt u gerust contact met ons op.

Links & Downloads

Contact

Director gerritsen.charlotte [at] kpmg.com Amstelveen
Partner bom.hans [at] kpmg.com Amstelveen

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.