MVO-projecten en familiebedrijf

Investeren en maatschappelijke impact, gaan die begrippen samen in de context van het familiebedrijf? Jazeker. Maatschappelijk verantwoord ondernemen past meer dan ooit bij de huidige tijdsgeest.

Investeren met maatschappelijke impact

Een succesvol familiebedrijf brengt nieuwe vraagstukken met zich mee. Als na verloop van tijd een aardig familiekapitaal is opgebouwd, wordt belangrijk hoe dit opgebouwde kapitaal kan worden veilig gesteld. Maar ook hoe het kapitaal kan worden geïnvesteerd. Wilt u met uw familiebedrijf beleggen of juist investeren en participeren? En kan dat dan het beste vanuit de BV of vanuit privé? Of toch misschien liever maatschappelijk verschil maken en nadenken over het financieren van bepaalde goede doelen? Het zijn stuk voor stuk relevante vragen en afwegingen waarbij adviseurs van Meijburg & Co u kunnen helpen.

Vraagstukken bij investeren

Wij hebben jarenlange ervaring met het oprichten van beleggingsmaatschappijen en trusts voor families, met advisering over pensioenplannen en vastgoedplanning. Maar we bespreken ook graag met u, hoe u zorgt voor continuïteit voor uw werknemers of de juiste manier om maatschappelijk impact te hebben. Zo kennen wij alle ins en outs van het oprichten en beheren van een familiestichting. Met de nieuwe generatie gaan wij graag in gesprek over het verantwoord beheren van geërfd kapitaal en over hun belastingpositie. Ook in deze fase geldt dat Meijburg & Co de bij u en uw familie passende unieke oplossing vindt.

Fiscaal advies nodig bij MVO projecten?

Heeft u fiscaal of juridisch advies nodig rondom MVO-projecten van uw familiebedrijf? Onze adviseurs bespreken de verschillende mogelijkheden met u. Wij hebben jarenlange ervaring met het oprichten van goede doelen stichtingen en de voorwaarden voor het verkrijgen en behouden van de ANBI-status. Wilt u meer informatie? Bel dan met een van onze specialisten.

Links & Downloads

Actueel

Contact

Partner merkus.maarten [at] kpmg.com Amstelveen
Partner mettes.tijs [at] kpmg.com Rotterdam
Partner leurs.olaf [at] kpmg.com Breda

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.