Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting is met haar boxenstructuur, diverse vrijstellingen en persoonsgebonden aftrekken complex. Inkomen uit het buitenland kan dit nog verder compliceren, bijvoorbeeld omdat je met belastingverdragen te maken krijgt. Onze specialisten ondersteunen met advies, fiscale procedures en verzorgen de aangifte inkomstenbelasting.

Contact

Vrijwel iedereen die in Nederland woont, werkt of inkomen uit Nederland heeft krijgt te maken met de inkomstenbelasting. Het gaat dan om het belasten van bijvoorbeeld loon uit dienstbetrekking, winst uit onderneming, inkomen als DGA of inkomen uit sparen en beleggen. Door een goed samenspel met onze specialisten kunnen we:

 • (Onnodig) hoge administratie lasten voorkomen;
 • Toenemende eisen vanuit de fiscus en de impact van veranderende wet- en regelgeving effectief adresseren;
 • (Stevige financiële) risico’s goed managen en de kansen optimaal benutten

Aangifte inkomstenbelasting

Als belastingplichtige ben jij zelf als geen ander in staat om de juiste duiding te geven aan de samenstelling van jouw financiële cijfers en tot een goede beoordeling te komen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van data. Een belangrijk fundament voor een succesvolle en gestroomlijnde aanpak van het aangifteproces is dan ook een rolverdeling waarbij je zelf grip hebt op jouw data en deze ook zelf kunt controleren. Onze rol verschuift in deze samenwerking in toenemende mate van administratief uitvoerder naar begeleider bij de vormgeving en uitvoering van jouw eigen procedures en aanreiker van de juiste IT-middelen.

Onderscheidende aanpak

 • Geen outsourcing. De aangifte wordt in Nederland gemaakt en waar mogelijk op locatie. Data gaat de grens niet over;
 • Herkenbaarheid van het team. Aangifte en advies zijn in één Client Service Team verenigd en werken op dezelfde kantoren in Nederland;
 • Kosten- en tijdsbesparing door een efficiënt aangifteproces met behulp van IT-tools;
 • Hoge kwaliteit service. Een optimale integratie van belastingadvies in de aangifte waarbij wij pro-actief optimalisatiemogelijkheden en risico’s signaleren;
 • Korte communicatielijnen

Gestroomlijnde fiscale planning

We bereiden de aangiften inkomstenbelasting op een (kosten)efficiënte manier voor door gebruik te maken van praktische hulpmiddelen:

 • De vooraf ingevulde aangifte (VIA);
  Met behulp van de VIA kunnen we de gegevens voor de inkomstenbelasting op een snelle en betrouwbare manier inlezen in onze aangiftesoftware.
 • Tax questionnaire
  De questionnaire is een tool waarmee we  eenmalig alle benodigde informatie verzamelen voor een efficiënte en goed vastgelegde bepaling van de inkomsten.

Links & Downloads

Aankomende events

12
Sep

Webcast - Belasting- en sociale zekerheidsaspecten van internationale tewerkstellingen

18
Sep

Seminar - Prinsjesdagontbijt Brabant 2024

18
Sep

Seminar - Prinsjesdagontbijt Limburg 2024

19
Sep

Webcast - Prinsjesdag: wat kunnen we verwachten van het Belastingplan 2025?

 
19
Sep

Roundtable - Belastingplan 2025 Vastgoedsector

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.