Familie & Bedrijf - Legal

Familiebedrijf en belangen

Nederland heeft een groot aantal familiebedrijven. Dat zijn bedrijven waarbij zeggenschap en eigendom bij de familie liggen. Bij een familiebedrijf is er overlap (en soms ook strijdigheid) van privébelangen en bedrijfsbelangen. Deze overlap is een dynamiek die tot diverse juridische en fiscale uitdagingen leidt.

Continuïteit is belangrijk voor familiebedrijven. Niet alleen voor de dagelijkse gang van zaken (cashmanagement, werkgelegenheid en productie) maar ook de continuïteit op lange termijn.

Familiebedrijf en opvolging

Op welke wijze wordt de opvolging geregeld? Wat is de rol van verschillende familieleden binnen de onderneming? Vindt waardeoverdracht naar de volgende generatie plaats?

Dit zijn vraagstukken waarbij onze specialisten dagelijks toegevoegde waarde leveren aan onze cliënten. Naast onze specialistische kennis werken wij veel samen met specialisten binnen ons internationale netwerk. Dat is een extra voordeel van het advies dat wij over familie en bedrijf geven.

Familiebedrijf en externe overdracht

Ook indien de overdracht niet binnen de familie plaatsvindt maar door verkoop aan een koper of wellicht een beursgang, staan de specialisten van Meijburg Legal bij. Dit geldt zowel voor de voorbereidings- en overdrachtsfase als daarna.

Wij adviseren dagelijks over governance, vennootschapsstructuren en vermogensstructuren. Vanuit ons notariaat zorgen wij voor een efficiënte implementatie van deze structuren en helpen wij bij het investeren van uw vermogen.

Familie en bedrijf: estate planning

Indien u vermogen heeft is vermogensplanning noodzakelijk. Estate planning vormt een vast onderdeel van onze dienstverlening aan familiebedrijven.

Onze specialisten in estate planing adviseren vanuit diverse disciplines de Family offices, van vermogensstructurering tot het begeleiden van (des)investeringen. Wat ons uniek maakt is dat wij onze dienstverlening multidisciplinair aanbieden. Wij combineren juridisch advies met fiscale, financiële en organisatorische aspecten.

De specialisten van Meijburg Legal ondersteunen familiebedrijven bij:

  • Structureringen en herstructureringen
  • Advisering over opvolgingsvraagstukken
  • Advisering over zeggenschap- en toezichtsvraagstukken
  • Begeleiding overdracht, fusies, splitsingen en ontvlechtingen
  • Schenkingen/verervingen naar de volgende generatie
  • Advisering over en opzetten van family office
  • Begeleiding investeringen en desinvesteringen
  • Estate planning

Strategie bespreken met onze specialisten?

Hulp nodig met juridische vraagstukken die met overdracht, opvolging of estate planning te maken hebben? De adviseurs van Meijburg Legal helpen bij het inventariseren van de mogelijkheden. Wij adviseren over de aanpak die het beste past bij het bedrijf en familie.

Links & Downloads

Actueel

Contact

Partner volders.freerk [at] meijburglegal.com Rotterdam
Partner koppenol.francois [at] meijburglegal.com Amstelveen

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.