Meijburg Legal adviseert Triodos Energy Transition Europe Fund

16 februari 2024
Triodos Energy Transition

Meijburg Legal adviseert Triodos Energy Transition Europe Fund (TETEF) van Triodos Impact Strategies N.V. met betrekking tot een substantiële mezzanine financiering voor GIGA Storage B.V. en haar dochterondernemingen (GIGA Storage).

Meijburg Legal heeft TETEF bijgestaan ​​met betrekking tot een financiering voor GIGA Storage. De door TETEF verstrekte financiering werd gedeeltelijk gebruikt om de bestaande financiering van TETEF te herfinancieren en vormt een aanvulling op de projectfinanciering op het niveau van de dochterondernemingen van GIGA Storage. De financiering zal GIGA Storage en haar dochterondernemingen in staat stellen haar grootschalige energieopslagoplossingen op het gebied van hernieuwbare energie verder te ontwikkelen en exploiteren, wat zal resulteren in een veerkrachtiger en duurzamere toekomst.

Het team van Meijburg Legal heeft verschillende investeringen voor TETEF begeleid die bijdragen aan de energie transitie. We zijn blij dat we TETEF in deze transactie hebben kunnen bijstaan ​​en willen TETEF en GIGA Storage graag feliciteren met de succesvolle afronding van deze financieringstransactie! Daarnaast willen wij alle personen die betrokken zijn geweest bij deze transactie feliciteren en bedanken waaronder Kay van der Kooi en Sonja de Ruiter van TETEF voor de prettige samenwerking.

Deze transactie stelt GIGA Storage in staat om de robuustheid en betrouwbaarheid van het Nederlandse elektriciteitsnet te waarborgen in het licht van de Energietransitie. Het is een genoegen om met het team van Meijburg samen te werken, en ik ben zoals altijd onder de indruk van hun beschikbaarheid, betrouwbaarheid, snelheid en creatieve probleemoplossende vaardigheden. Gedurende het gehele proces vertegenwoordigde het team op zeer professionele wijze onze belangen.” – Kay van der Kooi, senior investeringsmanager TETEF

We waren verheugd om TETEF te ondersteunen bij deze financiering. We zijn er trots op dat we hebben geholpen bij deze transactie die een bijdrage levert aan een duurzamere toekomst. We kijken er erg naar uit om samen met TETEF te werken aan toekomstige transacties.” - Lucas Lustermans, partner bij Meijburg Legal

Check de links voor meer informatie over TETEF en GIGA.

Het team van Meijburg Legal stond onder leiding van Lucas Lustermans (Banking & Finance) en bestond verder uit Joost Kool (Banking & Finance). Meer informatie over het Banking & Finance team van Meijburg Legal vindt u hier.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.