Meijburg - Trotse Piano partner van Het Concertgebouw

30 september 2022
foto

Musici zijn bij uitstek in staat om uit bestaande patronen te stappen en nieuwe visies te ontwikkelen. Hun muziek zorgt tevens voor diversiteit en verbinding. Energie die resoneert met de Meijburg motivatie om onze (toekomstige) medewerkers, onze relaties en de samenleving te prikkelen.

Wij zochten in dit licht naar een strategische sponsorpartner die beweging in de samenleving op gang brengt en daarmee inspiratie geeft tot vernieuwing en verandering.

We zijn er trots op om in Het Concertgebouw de partij te hebben gevonden die onze sponsorvisie en doelstellingen omarmt en helpt realiseren. Wij verbinden ons de komende drie jaar daarom graag als stategisch partner aan het thema ‘piano’. Wij hopen hiermee jong en oud in hart en ziel te raken.

Managing partner Meijburg & Co Wilbert Kannekens: ‘In een van de mooiste concertzalen ter wereld maakt de persoonlijke toets van de uitvoerende musicus dat hetzelfde werk een geheel andere interpretatie krijgt.’

Algemeen directeur Het Concertgebouw Simon Reinink: ‘De piano is een van de meest veelzijdige instrumenten die wereldwijd in de muziek wordt gebruikt. De traditie van pianoconcerten is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis én de muzikale toekomst van Het Concertgebouw. Met de steun van  Meijburg & Co kunnen we de pianomuziek naar een nog bredere doelgroep brengen.’

Traditie en innovatie sinds 1888

Sinds de opening van Het Concertgebouw in 1888 is er een grote traditie van pianorecitals en -concerten opgebouwd. Talloze grote pianisten - in alle genres – hebben in Het Concertgebouw opgetreden. Het Concertgebouw zet deze traditie ook met de huidige programmering voort.

Met dit nieuwe partnership ondersteunen wij de ontwikkeling van het pianorepertoire in de breedste zin: van jazz tot klassiek en van neo-klassiek tot hedendaagse wereldpremières. Van ruimte voor Grote pianisten tot jong talent en innovatie. In seizoen ‘22-‘23 staan er maar liefst 123 concerten met piano op het programma.

Bekijk het overzicht van alle piano concerten in Het Concertgebouw.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.