Nexus

Nexus is een gebruiksvriendelijke applicatie voor het  opstellen van aangiften vennootschapsbelasting. Hiermee verbinden we jouw data, onze expertise en de aangifte vennootschapsbelasting.

Binnen Meijburg is Nexus inmiddels de standaard voor het efficiënt opstellen van aangiften vennootschapsbelasting. De applicatie beschikt over een aantal functionaliteiten, waaronder:

  • de ‘mapping functionaliteit’, verdeelt commerciële data automatisch onder naar de rubrieken in het aangiftebiljet;
  • een questionnaire, die als intelligente vragenlijst kan worden gebruikt om voor de aangifte vennootschapsbelasting relevante detailinformatie op te vragen en te verwerken in het aangiftebiljet;
  • geautomatiseerde checks-and-balances, voor optimale ondersteuning bij het aanleveren van een hoogwaardig datapack.

Optimale rolverdeling 

Als organisatie ben je zelf als geen ander in staat om de juiste duiding te geven aan de samenstelling van je commerciële cijfers en tot een goede beoordeling te komen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van data en rapportages. Voor een succesvolle en gestroomlijnde aanpak van het aangifteproces vinden wij het daarom belangrijk dat er een rolverdeling is waarbij jij zelf grip hebt op jouw data en je deze ook zelf kunt invoeren en controleren. De rol van Meijburg in deze samenwerking verschuift hierbij in toenemende mate van administratief uitvoerder naar begeleider bij de vormgeving en uitvoering van eigen procedures en aanreiker van de juiste IT-middelen. Hiermee worden fiscale risico’s beter gemanaged.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.