Woningcorporaties

De belastingheffing van en rondom woningcorporaties is enorm in ontwikkeling. Er zijn allerlei nieuwe belastingplichten ingevoerd. Daardoor is het voor een woningcorporatie steeds lastiger om zich aan alle regelgeving te houden.

Contact team

Doorontwikkeling fiscale volwassenheid

Wij willen graag van toegevoegde waarde zijn voor die corporaties die de ambitie hebben om fiscaal ‘in control’ te zijn.  Wij zien daarbij voor ons – naast fiscale informatievoorziening en kennisoverdracht –  met name een rol weggelegd op (fiscaal) strategisch niveau. Wij hebben hiertoe een aanpak doorontwikkeling ‘fiscale volwassenheid’ ontwikkeld, waarbij we corporaties aan de hand van een zevental thema’s begeleiden zich fiscaal verder door te ontwikkelen.

Deze aanpak is geschikt (te maken) voor elke corporatie, dus ongeacht bijvoorbeeld de omvang, actuele ‘fiscale status’ of de aan-/ afwezigheid van interne fiscalisten. Het grote pluspunt van de aanpak is dat het een organisatie duidelijke kaders, richting en houvast geeft, zodat zij systematisch en gestructureerd en – heel belangrijk – in haar eigen tempo de gewenste fiscale stappen voorwaarts kan zetten. Actieve betrokkenheid van alle relevante stakeholders (zowel in- als extern en van hoog tot dieper in de organisatie) is daarbij cruciaal.

Advies nodig?

Heeft de woningcorporatie hulp nodig bij alle fiscale verplichtingen? Of heeft de woningcorporatie in het algemeen behoefte aan belastingadvies? Onze specialisten staan klaar om te helpen bij alle fiscale en fiscaal gerelateerde vraagstukken. Met de brede kennis en ruime ervaring wordt deskundig advies gegarandeerd. Neem gerust contact met ons op.

Links & Downloads

Aankomende events

12
Sep

Webcast - Belasting- en sociale zekerheidsaspecten van internationale tewerkstellingen

18
Sep

Seminar - Prinsjesdagontbijt Brabant 2024

18
Sep

Seminar - Prinsjesdagontbijt Limburg 2024

19
Sep

Webcast - Prinsjesdag: wat kunnen we verwachten van het Belastingplan 2025?

 
19
Sep

Webcast - Belastingplan 2025 voor woningcorporaties

 

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.