Het gebruik van Generatieve AI door belastingprofessionals

Na de hype - hoe beïnvloedt AI het fiscale vakgebied? Moeten we ons zorgen maken of biedt het juist kansen?

Download het rapport met toepassingen en onze visie

Generatieve AI-tools hebben de wereld in sneltreinvaart veroverd. Ook op fiscaal gebied heeft het veel impact, en is het noodzakelijk om te onderzoeken hoe deze technologieën ons vakgebied beinvloeden en zullen, verbeteren.

In deze publicatie verkennen we:

  • Van data naar informatie naar kennis naar wijsheid
  • Gebruikstoepassingen van generatieve AI in het fiscale domein
  • Wat zijn de risico van het gebruiken van generatieve AI?
  • Wat verwachten wij voor de toekomst?

Verschillende belastingspecialismen en hoe generatieve AI daarbij kan helpen:

Tax Compliance

Generatieve AI-tools (samen met bestaande tax compliance tools) hebben de potentie om veel van de tijdrovende aspecten van het tax compliance proces te stroomlijnen en overbodig te maken.

Kennis management

Generatieve AI kan niet alleen helpen bij het verzamelen van deze kennis, maar ook bij het effectiever trekken van conclusies hieruit. En in een wereld waarin veranderingen in regels, voorschriften en bedrijfsmodellen elkaar razendsnel opvolgen, kan dit belastingprofessionals enorm helpen om bij te blijven. 

Belastingadvies

Generatieve AI-technologieën kunnen directe toegang bieden tot geaggregeerde kennis en inzichten, waardoor fiscalisten zich meer kunnen richten op waardecreatie en strategische activiteiten.

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.