Technologie

Alles draait om data. Bij operationele transfer pricing speelt technologie een steeds belangrijker rol. Waarom? Het gebruik van data analytics voor fiscale doeleinden levert verschillende inzichten op en maakt het aantal handmatige processen – en daarmee de kans op fouten – kleiner.

Transfer Pricing Technologie is geschikt voor:

  • Uitvoering van risicoanalyses (bijv. Country-by-Country Reporting).

  • Benchmarkonderzoeken.

  • Toerekenen van kosten.

  • Vaststellen en bewaken van intercompany pricing.

  • Signaleren van mogelijke verbeteringen van de transfer pricing methodiek.

Daar komt bij dat transfer pricing technologie het gemakkelijk maakt om transfer pricing-documentatie op te stellen, te beheren en te bewaren. Belastingtechnologie en transferpricingtechnologie komen het best tot hun recht in combinatie met een gedegen beleid en doortimmerde procedures en processen.

Welke Transfer Pricing Technologie?

Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken welke technologie het beste bij jouw organisatie past. In onze aanpak kijken wij naar door KPMG en derden ontwikkelde tools. Wij beoordelen ook technologie en systemen die reeds in gebruik zijn en die we mogelijk in kunnen zetten voor transfer pricing.

Onze aanpak bij Transfer Pricing Technologie

Onze aanpak is schaalbaar. Wij passen ons aan aan de wensen en de omvang van jouw onderneming. Wij beoordelen en beschrijven de processen en controlemaatregelen en selecteren en implementeren de meest geschikte technologie. Op die manier automatiseren wij de  gewenste transfer pricing-processen.

Behalve voor transfer pricing zetten we belasting technologietools, zoals geavanceerde data analytics, ook in op andere fiscale gebieden. Wij gebruiken bijvoorbeeld Ons Digital Gateway platform voor het beheer van transfer pricing-documentatie maar ook voor de nakoming van andere belastingverplichtingen.

KPMG Digital Gateway technologie

Digital Gateway is het eigen cloud-based platform van KPMG. Het stelt ondernemingen in staat om mee te bewegen met de alsmaar toenemende verwachtingen van interne stakeholders, management, business partners en toezichthouders.

Met KPMG Digital Gateway krijgen ondernemingen door middel van geavanceerde analytics inzicht in het mondiale landschap. Zo verbeteren wij de procedures van de belastingfunctie op groepsniveau, beheersen we risico’s beter en formuleren we uitvoerbare actiepunten. Onze transfer pricing-specialisten werken nauw samen met de experts van Tax Technology & Transformation om tot oplossingen te komen die het beste passen bij jouw organisatie.

Actueel

Advies nodig?

Partner dijkman.jeroen [at] kpmg.com Amstelveen
Partner berry.dianne [at] kpmg.com Eindhoven
Partner hundscheid.franklin2 [at] kpmg.com Amstelveen
Partner karreman.jens [at] kpmg.com Amstelveen
Partner reyneveld.jaap [at] kpmg.com Amstelveen
Partner uceda.agata [at] kpmg.com Amstelveen

© 2024 Meijburg & Co is een Nederlandse maatschap van besloten vennootschappen, staat ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 53753348
en is aangesloten bij de wereldwijde KPMG organisatie van onafhankelijke entiteiten verbonden aan KPMG International Limited, een Engelse private company limited by guarantee.
Alle rechten voorbehouden.